Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Понад 96% російськомовних клієнтів не проти обслуговування українською,- Монобанк

Понад 96% російськомовних клієнтів не проти обслуговування українською,- Монобанк фото

Monobank провів мовний експеримент і поділився результатами. Вибрали тисячу звернень клієнтів російською мовою, і запитали їх, чи не заперечують, щоб оператор відповідав на їхні запитання українською. 96,3% сказали, що це не є для них проблемою.

Про це розповів співзасновник Monobank Олег Гороховський.

 

«Ми провели «мовний експеримент» у підтримці Монобанку.

Вибрали 1000 звернень наших клієнтів російською мовою, і запитали їх, чи не заперечують вони, щоб оператор відповідав на їхні запитання українською.

96,3% сказали, що це не є для них проблемою.

Вочевидь, денацифікація проходить успішно!

Отже, відповідь російською мовою в підтримці Монобанку тепер доступна тільки у разі наполегливого прохання клієнта і на розсуд оператора.

У мене запитання до власників компаній, які досі продовжують підтримувати інтерфейси російською: хіба наш приклад і цей експеримент не гарне підтвердження, що відмова від російськомовних інтерфейсів не вдарить по вашому бізнесу?

Я вважаю, російськомовним інтерфейсам немає місця в Україні.

Російська мова – ок, це особистий вибір кожного українця.

А російськомовні інтерфейси використовуються на росії. До речі, покажіть хочаб один російський сервіс, що має інтерфейси українською, і це при тому, що ми не бомбимо їхні міста і не вбиваємо їхніх жінок, літніх людей і дітей...», – вважає Гороховський.

До слова, нещодавно компанія «Нова пошта» услід за «Монобанком» провела подібну акцію.

Перед цим повідомлялося, що Monobank видалить із наступної версії застосунку російську мову, адже вона «асоціюється з тими, хто вбиває».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: