Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ: російські спецслужби хотіли встановити "жучки" у Верховній Раді

СБУ: російські спецслужби  хотіли встановити "жучки" у Верховній Раді фото

Голова СБУ розповів, які агентурні мережі викрила СБУ під час розслідування справи Медведчука.

ді — СБУ

22 вересня, 2022, 22:06Роздрукувати

ПОДІЛИТИСЬ З ДРУЗЯМИ

 

Коментувати

 

Твітнути

 

Відправити

 

Відправити

Голова СБУ розповів, які агентурні мережі викрила СБУ під час розслідування справи Медведчука.

 

Спецслужби РФ хотіли встановити «жучки» у Верховній Раді — СБУ

Під час розслідування справи Медведчука Служба безпеки України виявила чимало інформації про російські агентурні мережі та зрадників. Усіх їх викрито та затримано. Про це повідомив виконуючий обов’язки голови СБУ Василь Малюк.

Зокрема, йдеться про агентурну мережу так званого «Професора», яка діяла в Одеській та Івано-Франківській областях. Її агенти збирали інформацію та передавали її до російських спецслужб.

Малюк також розповів про викриття агентурної мережі, яка діяла на території Хмельниччини та Івано-Франківщини. Її завданням був не лише збирання інформації, а й підготовка створення там відповідних квазіреспублік. Наразі окремі фігуранти притягнуті до відповідальності за ст.109 ККУ і вже ув’язнені.

Крім того, Василь Малюк нагадав про затримання «крота» — посадовця Кабінету Міністрів, керівника одного з відділів, який передавав ворогу інформацію, у тому числі секретну.

За словами виконуючого обов’язки голови СБУ, відносно нього вже є вирок суду — зрадника засуджено до 12 років позбавлення волі.

«Також ми попередили можливе встановлення спеціальних технічних засобів в кулуарах Верховної Ради. Росія через своїх представників спецслужб хотіла займатися збором інформації безпосередньо серед нардепів», — підкреслив очільник відомства.

Як повідомлялось раніше, Служба безпеки нейтралізувала російську агентурну групу в Києві, яка збирала інформацію про геолокацію об’єктів критичної інфраструктури у столичному регіоні для зриву опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: