Завантаження ...

За жорстоке поводження з цивільними під час окупації Ягідного на Чернігівщині судитимуть трьох окупантів

За жорстоке поводження з цивільними під час окупації Ягідного на Чернігівщині судитимуть трьох окупантів фото

Судитимуть трьох російських військових, які жорстоко поводжувалися з цивільними під час окупації Ягідного на Чернігівщині.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Встановлено, що троє військовослужбовців збройних сил рф проходили службу у взводах мінометної батареї 2–ї механізованої бригади військової частини 55115 з дислокацією в місті Кизил Республіки Тива, і брали участь в окупації села Ягідного на Чернігівщині.

«Зі зброєю в руках військові рф насильно вдиралися до будинків мирних мешканців і автоматними чергами хаотично стріляли по приміщеннях, в яких переховувалися люди з дітьми. Також обвинувачені виводили місцевих мешканців на вулицю при мінусовій температурі та, погрожуючи розстрілами, змушували роздягатися у присутності жінок та дітей. Проявляючи надмірну жорстокість, вони безпричинно застосовували фізичне насилля до потерпілих, завдаючи побоїв автоматичною зброєю», – зазначили прокурори.

Окрім того, російські незаконно позбавили волі місцевих мешканців, замкнувши їх на 3 дні у погребі власного домоволодіння, обмеживши їм доступ до води, їжі та свіжого повітря.

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох військових РФ за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Читайте також: Славутичанки, які відчули пекло російської окупації  та  Окупація рф: 27 днів пекла

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия