Завантаження ...

"Пташка" жива! Окупанти показали інтерв’ю з полоненою медикинею "Азовсталі" Катериною Поліщук

"Пташка" жива! Окупанти показали  інтерв’ю з полоненою  медикинею "Азовсталі" Катериною Поліщук  фото

Захисниця "Азовсталі", 21-річна Катерина Поліщук, яка потрапила в полон до російських окупантів, залишається живою. Кремлівські пропагандисти опублікували відео із допитом дівчини.

 

Російські пропагандисти записали інтерв’ю із полоненою Катериною Поліщук із «Азовсталі». Позивний дівчини – Пташка. Саме вона в підземеллі співала пісні, аби підбадьорити бойових побратимів.

Окупанти називають Пташку снайперкою «Азову».

 

"Я не пішла кухарем, тому що я погано готую. Я не пішла стрільцем, я не пішла кулеметником чи артилеристом. Я вважаю, що найбільшу користь я принесла, будучи медиком", – розповіла Катерина.

Полонена тримається гідно та навіть жартує. Говорить українською.

 

«Я шкодую тільки про те, що матюкалася на одному з відео. Мені дуже-дуже соромно перед моєю мамою. А так, я думаю, що якби у мене був вибір, чи їхати в Маріуполь ще раз, я би поїхала», – каже Пташка.

 

В інтерв’ю  Сандра Кротевич – сестра першого заступника командира полку «Азов», начальника штабу Богдана Кротевича (Тавра), розповіла, що думає про діяльність Червоного Хреста щодо українських військовополонених.

Раніше повідомлялося, що Червоний Хрест відрікся від відповідальності за полонених із «Азовсталі».

Після цього Банкова заявила, що Червоний Хрест повинен нарешті згадати про своє призначення, подумати про репутацію і втрутитися в ситуацію із захисниками «Азовсталі».

Нагадаємо, що "Пташка" стала фактично однією з легенд оборони заводу "Азовсталь", завдяки неймовірній мужності та оптимізму на тлі обстрілів, смертей побратимів та дефіциту їжі. Її ніжний і душевний голос не раз ставав справжнім "променем світла" у темних підвалах оточеного комбінату.

Мама Катерини раніше розповіла, що дівчина нібито перебувала у Оленівці. Жінка сподівається, що дочка скоро повернеться додому, хоч із нею немає зв'язку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия