Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Обороняючи Україну загинув Заслужений артист України, соліст балету Національної опери Олександр Шаповал

Обороняючи Україну загинув Заслужений артист України, соліст балету Національної опери Олександр Шаповал фото

У боях за Україну загинув Заслужений артист України, соліст балету Національної опери України імені Т. Г. Шевченка Олександр Шаповал. Воїна не стало під час бою з російськими окупантами поблизу населеного пункту Майорськ у Донецькій області.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила співробітниця Національної опери Лариса Тарасенко. За її словами, Шаповал загинув у понеділок, 12 вересня.

Тарасенко додала, що на службу у Збройні сили артист пішов добровольцем після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Він був гранатометником.

"Сьогодні, 12 вересня 2022 року, у бою під Майорськом загинув Шаповал Олександр Миколайович, заслужений артист України, соліст балету Національної опери України імені Т. Г. Шевченка. На символічних фото Олександр Шаповал – Паганіні та воїн-гранатометник Збройних сил України, доброволець. Вічна слава і пам'ять Герою!" – написала вона.

У боях за Україну загинув заслужений артист України, соліст балету Національної опери Олександр Шаповал. Фото У боях за Україну загинув заслужений артист України, соліст балету Національної опери Олександр Шаповал. Фото

За півроку повномасштабної війни проти РФ загинуло близько 9 тисяч українських військовослужбовців. Такі дані озвучив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. За даними Генштабу ЗСУ, ворожа армія зазнає щонайменше в п'ять разів більших втрат.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: