Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З 1 вересня обмінники валют почали працювати по-новому

З 1 вересня обмінники валют почали працювати по-новому фото

Нацбанк України 1 вересня запровадив нові вимоги до обмінників валют. Наразі за всіма клієнтами почали спостерігати.

Національний банк України виставив до обмінників валют нові вимоги, які сьогодні набули чинності. Установи мали до 31 серпня встановити системи технологічного відеоконтролю, щоб фіксувати на камеру всі операції з купівлі та продажу валюти.

Вимоги торкнулися приміщень усіх небанківських фінансових установ, а також операторів поштового зв'язку, які торгують валютними цінностями. Спочатку встановити камери в приміщеннях мали до 3 серпня, але воєнний стан вніс свої корективи і дедлайн продовжили.

НБУ також зажадав від обмінників сплачувати податок на прибуток авансом у розмірі трьох мінімальних зарплат. Таким чином вони поповнюватимуть бюджет приблизно на мільярд гривень на рік.

Нагадаємо, що регулятор із 29 липня заборонив обмінникам валют розміщувати інформацію про курси валют на вулицях. Клієнти можуть дізнаватись дані в касах.

Як відомо, українці з 16 квітня можуть купувати валюту без обмежень купувати долари. При цьому конвертація в євро або долар здійснюється лише у безготівковій формі.

Офіційний курс гривні до долара було зафіксовано 21 липня, він становить 36,57 грн. Курсі інших валют встановлюються щодня.

Аналітики спрогнозували, яким буде курс валют на початку осені. Долар може знову подорожчати та подолати нову психологічну позначку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: