Завантаження ...

П’ята частина України забруднена вибухонебезпечними предметами, - МВС

П’ята частина України забруднена вибухонебезпечними предметами, - МВС фото

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін заявив, що п’ята частина України забруднена вибухівкою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір національного телемарафону, інформують Економічні Новини.

Єнін пояснив, що п’ята частина території України забруднена мінами, авіабомбами, снарядами, які не розірвалися. “Від початку війни піротехнічні підрозділи ДСНС вже виявили, вилучили та знешкодили понад 180 тисяч вибухонебезпечних предметів, було обстежено територію площею понад 68 тисяч гектарів. І ця робота не зупиняється ні на мить”, – заявив Єнін.

 

За його словами, продовжується розмінування деокупованих територій. В Київській області піротехніки вже 5 місяців розчищають території, де велись бойові дії. “Наприклад, на Київщині досі знешкоджують до 1000 вибухонебезпечних предметів на добу, а всього за цей час там знешкодили більш як 60 тисяч боєприпасів, і ця робота триває”, – пояснив Єнін.

 

Нагадаємо, 

Вишгородська районна військова адміністрація, органи місцевого самоврядування Вишгородщини, куди входить і Славутич, підрозділи ДСНС продовжують проводити заходи задля попередження небезпеки та правил поводження з вибухонебезпечними предметами.

Якщо ви натрапили на підозрілий предмет, ні в якому разі не чіпайте його, не намагайтеся перемістити чи розібрати. Повідомте про знахідку до Служби порятунку за номером 101.

Також нагадуємо, що діє заборона відвідування лісів населенням та в'їзд до лісів (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої самохідної техніки.

 Якщо ви виявили якийсь невідомий предмет - телефонуйте на 101.

Дотримання простих правил допоможе зберегти ваше життя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия