Завантаження ...

В ОРДЛО триває примусова мобілізація: у Луганську на ринку за 40 хвилин забрали два автобуси чоловіків

В ОРДЛО триває примусова мобілізація: у Луганську на ринку за 40 хвилин забрали два автобуси чоловіків фото

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей розпочалася нова хвиля примусової "мобілізації". Загарбники забирають прямо з вулиць чоловіків та відвозять в автобусах.

При цьому на службу до окупантів потрапляють навіть ті, хто не придатний для проходження служби та ті, хто мав "відстрочку".

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За інформацією розвідки, у складі структурних мотострілкових підрозділів 2-го армійського корпусу російських окупаційних військ йде формування нових та відновлення боєздатності наявних мотострілкових батальйонів.

Примітно, що в окупованому Луганську протягом 40 хвилин загарбники забрали на ринку два автобуси чоловіків, більшість із яких – вантажники. У той же час в Алчевську чоловіків забирали посеред вулиць.

 

"Тотальна примусова мобілізація триває в багатьох населених пунктах. Наприклад, на вулицях міста Хрустальний збільшилась кількість патрулів, які без пояснень забирають осіб чоловічої статі у військкомат. Продовжуються облави по підприємствах і комерційних установах, де працюють чоловіки, придатні до військової служби", – повідомили у розвідці.

 

Варто зазначити, що серед вже "мобілізованих" в ОРДЛО чоловіків поширюється невдоволення жахливим ставленням командування в окупаційній армії до місцевого особового складу. Зокрема, є інформація, що росіянам видають сучасні бронежилети та каски, а місцевим амуніцію зразка 1941-1945 років.

Нагадаємо, наближений до російського диктатора Володимира Путіна підприємець Євген Пригожин, з яким пов'язують приватну військову компанію "Вагнера", особисто займається вербуванням російських в'язнів на війну проти України. Він зізнався, що вже відвідав дві тисячі колоній у пошуках майбутніх військових злочинців.

Раніше українець, який воював на боці окупантів та був захоплений у полон, стверджує, що його "запакували" просто у коледжі в Луганську та відвезли на позиції. Це сталося ще 24 лютого, першого дня повномасштабного вторгнення.

Як уже повідомлялося, Росія готується поповнювати резерв своїх сил молодими людьми. До потенційної участі у війні проти України Кремль готує навіть 18-річних добровольців.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия