Завантаження ...

Парамедик розповів, чому вони говорять на фронті лише українською: "Уявіть, поранений приходить у свідомість і чує російську мову"

Парамедик розповів, чому вони говорять на фронті лише українською: "Уявіть, поранений приходить у свідомість і чує російську мову"  фото

Народний депутат України VIII скликання, колишній виконувач обов'язків голови Державної екологічної інспекції України, а нині службовець у теробороні тактичним медиком Єгор Фірсов пояснив, чому на фронті наші військові говорять українською.

Єгор Фірсов 9 липня на своїй сторінці в TikTok опублікував короткий ролик, у якому розповів, чому на фронті тактичні медики розмовляють із пораненими захисниками України тільки українською мовою.

"Розкажу про роль мови на війні. Нас, тактичних медиків, вчать розмовляти з пораненими виключно українською мовою. Уявіть, поранений приходить у свідомість лише в авто і чує російську мову. Він може подумати, що він у полоні, вихватити зброю і всіх розстріляти. Тому мова на війні – переважно та річ, що відрізняє своїх від чужих", – розповів Фірсов.

Він наголосив, що ворог може одягнути форму ЗСУ, жовту пов'язку, але мови він не підробить ніколи.

"Тому що вона належить виключно нам", – підсумував Фірсов.
Нагадаємо, Фірсов після повномасштабного вторгнення РФ в Україну пішов служити в тероборону. На своїх сторінках у соціальних мережах він розповідає про свою службу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия