Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Це погрози всьому Чернігову" - реакція Атрошенка на заяву заступника глави ОП Тимошенка

"Це погрози всьому Чернігову" - реакція  Атрошенка на заяву заступника глави ОП Тимошенка  фото

Владислав Атрошенко: Дивно чути від призначеного посадовця натяки з погрозами обраному людьми міському голові.

Заявою про заборону меру Чернігова Владиславові Атрошенку відвідати міжнародну конференцію щодо відновлення України заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко фактично зізнався у порушенні закону, заявив Атрошенко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Вражений учорашньою заявою одного із заступників глави Офісу президента. Ми отримали особисте підтвердження порушення закону. Пан чиновник розписався у перешкоджанні виконувати службові обов’язки голові прифронтового обласного центру та зловживанні власним службовим становищем. Зізнався у порушенні закону. Чернігівці здивовані та вкрай обурені такими безглуздими та безвідповідальними вчинками цього чиновника Офісу президента. Також дивно чути від призначеного посадовця натяки з погрозами обраному людьми міському голові. Це погрози на адресу не просто міського голови. Це погрози усьому Чернігову та його мешканцям", – заявив Атрошенко.



Він додав, що європейські партнери України шоковані такою поведінкою представників державної влади.

"Після заяви чиновника мені зателефонували європейські партнери України. Вони шоковані такою дивною і безвідповідальною поведінкою окремих представників центральної влади. Коли президент України закликає мерів шукати джерела відновлення міст, коли Швейцарія запрошує на зустріч щодо відновлення Чернігова, коли мер Чернігова включений до урядової делегації, а один чиновник єдиним дзвінком усе скасовує, це дійсно шокує цивілізований світ. Європейці запитали, чи розуміють ці чиновники в офісі, що вони дискредитують президента, проводячи у такий спосіб регіональну політику, та своїми діями шкодять Україні?" – наголосив мер Чернігова.



Нагадаємо, про те, що його не випускають з України у відрядження за кордон, Атрошенко заявляв двічі.

У червні він мав намір відвідати польський Жешув – планував підписати угоду про співпрацю та допомогу Чернігову, але прикордонники не пропустили його. 2 липня мер повідомив, що йому заборонили відрядження на міжнародну конференцію щодо відновлення України до Швейцарії.

Виїзд для українців віком від 18 до 60 років заборонено через воєнний стан, який президент України Володимир Зеленський оголосив уранці 24 лютого після відкритого вторгнення російських військ в Україну. Є кілька винятків із цього правила, зокрема відрядження.
Як повідомлялося напередодні, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у відповідь на скаргу мера Чернігова Владислава Атрошенка про безпідставну заборону на виїзд на конференцію за кордон зазначив, що «деякі мери» можуть позбутися своїх посад.

Про це представник Офісу президента написав у своєму Telegram.

«Мери деяких міст обурюються, що їх не випускають за кордон. По-перше, нагадую для тих, хто забув: в Україні йде війна. Особливо це стосується прикордонних регіонів та тих, що ще зовсім нещодавно були окупованими. Небезпека не минула. Займіться вже громадами, щоб вас нарешті побачили люди, а ви — їх проблеми. Для тих, для кого сигнал не зрозумілий, знайдуться інші шляхи, як допомогти громадам і містам. Без вас», — написав Кирило Тимошенко.

У суботу, 2 липня, мер Чернігова Владислав Атрошенко повідомив, що його вдруге не пропустили за кордон. Він збирався взяти участь у конференції з відновлення України у Швейцарії, запланованій на понеділок, 4 липня.

У рішенні про відмову Атрошенку в перетині держкордону на виїзд з України зазначено, що він не має підстав на перетин кордону згідно з законом Про мобілізацію та не надав відповідних документів. На це Атрошенко відповів, що не погоджується з відмовою і що йому не повідомили її причин, а також прикріпив лист-запрошення на його ім'я на конференцію від посольства Швейцарії в Україні.

Мер Чернігова заявив, що рішення щодо нього про відмову на виїзд нібито ухвалене через «політику» глави ОВА та деяких чиновників Офісу президента. Він додав, що «такі дії чиновників дискредитують Україну і президента».

Перший раз Атрошенка не випустили за кордон 19 червня, коли він їхав до польського Жешува на підписання угоди про партнерство та допомогу Чернігову. Тоді Атрошенко також заявив про «політичну атаку з боку одного з працівників Офісу президента».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: