Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як зміниться розмір мінімальної пенсії з 1 липня

Як зміниться розмір мінімальної пенсії з 1 липня фото

З 1 липня в Україні збільшиться прожитковий мінімум, і разом із ним традиційно зросте розмір мінімальної та максимальної пенсії. Також зміниться розмір виплат громадянам, які втратили працездатність.

Так, прожитковий мінімум в Україні збільшиться із 1934 гривень до 2027 гривень. Розмір "мінімалки", яка також залежить від прожиткового мінімуму, збільшать на 93 гривні – до 2027 гривень, а максимальна пенсія зросте на 930 гривень, і її розмір становитиме 20270 гривень.

Нагадаємо, що мінімальна зарплата в Україні на сьогоднішній день складає 6500 гривень. З 1 жовтня її розмір зросте до 6700 гривень за місяць або 40,46 грн за годину. При цьому середня зарплата українців становить 15 258 гривень, якщо брати в середньому по країні. Але не секрет, що в одних регіонах заробляють більше, а в інших – менше.

Через війну гривня девальвує. Криза б'є по доходам українців. Прожити на "мінімалку" зараз неможливо. Люди масово реєструються на додаткові виплати від міжнародних організацій, будь-яку гуманітарну допомогу, щоб якось вижити. Навіть допомогу з безробіття скоротили до 30 днів. По завершенню цього періода треба виходити на якусь роботу, оскільки виплата допомоги припиниться.

Раніше повідомлялося, як українці можуть збільшити свій розмір пенсії за вислугою років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: