Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Верховній Раді України пропонують відправити на фронт депутатів і чиновників

У Верховній Раді України пропонують відправити на фронт депутатів і чиновників фото

Депутати Верховної Ради України запропонували дозволити народним обранцям та чиновникам воювати у Збройних Силах. Про це зазначено у законопроекті №7469 від 15 червня.

За чинним законодавством, народним депутатам, посадовим особам держави, держслужбовцям, суддям, посадовим особам місцевого самоврядування, представникам правоохоронних органів та прокуратури заборонено займатися іншою оплачуваною діяльністю, зокрема у збройних формуваннях.

Автори законопроекту запропонували встановити у період воєнного стану внести зміни. Зазначено, що згаданим особам потрібно дозволити служба у ЗСУ та територіальній обороні. Зазначено, що такі дії не повинні вважатися порушенням антикорупційного законодавства.

Ініціаторами законопроекту виступили депутат від "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Андрій Кожем'якін, Сергій Мінько" від групи "За майбутнє", Геннадій Вацак від "Довірі" та депутат від фракції "Слуга народу" Денис Маслов.

Нагадаємо, 12 червня набув чинності закон, за яким територіальній обороні надали можливість виконувати завдання у районах ведення бойових дій.

Напад Росії на Україну 24 лютого призвів до загальної мобілізації. Повістки воєннозобов'язаним дозволили вручати на блокпостах і просто на вулиці.

Раніше психолог розповіла, що робити після отримання повістки до військкомату і як підготуватися до війни з російськими окупантами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: