Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Відтепер тривалість шкільного навчального року встановлюватиме Кабмін

Відтепер тривалість шкільного навчального року встановлюватиме Кабмін фото

Питання освітньої діяльності, що виникли під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну, відтепер взяла під регуляцію Верховна Рада України. На період воєнного стану будуть призупинені норми щодо тривалості освітнього процесу та кількості учнів у класі, а сам період визначатиметься урядом України.

Про це йдеться у законопроєкті №7325 “Про внесення змін до деяких законів у сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану”. За нього на пленарному засіданні 19 червня проголосувало 313 народних депутатів.

Проєктом закону призупинено норму про тривалість освітнього процесу, який у мирний час мав бути не менше 175 навчальних днів (за старою нормою – початок з 1 вересня та закінчення не пізніше 1 липня). На час воєнного стану тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення визначаються урядом України.

Крім того, законопроєкт скасовує дію положення про кількість учнів у класі державної чи комунальної установи освіти.

Проєкт закону дозволяє засновнику комунальної або держустанови загальної середньої освіти продовжувати без проведення конкурсу строк дії трудового договору (контракту), підписаного з керівником відповідної установи загальної середньої освіти до припинення або скасування в Україні або на відповідній території воєнного стану, але не більше ніж на 6 місяць з дня його припинення чи скасування.

Зокрема, зміни були несені до закону “Про повну загальну середню освіту”.

Закон набирає чинності з наступного дня після ​​опублікування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: