Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Через війну в Україні, пісенний конкурс "Євробачення-2023" проведуть в іншій країні

Через війну в Україні, пісенний конкурс "Євробачення-2023" проведуть в іншій країні фото

Європейський мовний союз (ЭМС) у п'ятницю, 17 червня, заявив, що конкурс "Євробачення-2023" не може бути проведений в Україні з міркувань безпеки, тому розпочнуться переговори щодо проведення конкурсу у Великій Британії, оскільки її учасник посів друге місце.

Про це йдеться у повідомленні на сайті конкурсу, передають Українськi новини.

"...З огляду на нинішні обставини, гарантії безпеки та функціонування, необхідні мовнику для проведення, організації та виробництва конкурсу пісні "Євробачення" відповідно до правил Євробачення, не можуть бути виконані UA:Суспільне. ЄМС хотів би подякувати UA:Супільне за їх щиру співпрацю та відданість вивченню всіх сценаріїв протягом кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra 14 травня у Турині та поділитися своїм сумом та розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні”, - йдеться у ньому.

Згідно з повідомленням, внаслідок цього рішення, відповідно до правил та для забезпечення безперервності заходу, розпочнуться переговори з ВВС, Сполученим Королівством, які посіли друге місце цього року, щодо потенційного проведення Євробачення 2023 року у Великій Британії.
"Ми маємо намір, щоб перемога України позначилася на постановках (шоу) наступного року. Це буде для нас пріоритетом у наших обговореннях з можливими господарями", - заявили в ЄВС.

Як повідомлялося раніше, Міністр культури Олександр Ткаченко заявляв, що Євробачення 2023 року точно пройде в Україні, але деякі умови доведеться змінити.

А з 13 червня в Україні почалася підготовка до проведення наступного пісенного конкурсу "Євробачення".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: