Завантаження ...

Жданов назвав дату чергового дедлайну, який ставиться російській армії на Донбасі

Жданов назвав дату чергового дедлайну, який ставиться російській армії на Донбасі фото

Протистояння у війні проти Росії може трохи зменшитись 22 червня. Потужність наступу у Сєвєродонецьку слабшає. А на кінець червня російські солдати можуть перейти вже до позиційної війни.

Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Олегу Панюті в ефірі проєкту "Пояснює Панюта" на Youtube-каналі Україна 24.

За його словами, цілком можливо розглядати період після 22 червня.

У принципі сьогодні зменшується, знижується активність бойових дій. Вони намагаються відновити наступ на окремих напрямках навколо Сєвєродонецька, але це вже не такий потужний наступ, як був на початку минулого тижня, коли ми вважали, що ситуація майже критична для нас. І загроза оточення була дуже велика", – пояснив Жданов.

Військовий експерт констатує, що на сьогодні тиск спадає.

Вони починають перекидати війська з інших напрямків. Подивимося, до чого це призведе. Але я думаю, це буде крайня дата, коли вони зосереджуватимуть зусилля. Потім, найімовірніше, все переходитиме до позиційної війни", – повідомив він.

Путін встановив дедлайн на 22 червня

За словами Жданова, це вже третій чи четвертий дедлайн, який ставиться російській армії на Донбасі. До того часу Путін сподівається захопити Луганську область.

Це старі радянські наслідки чи імперські замашки, коли під якусь дату підганяють навіть війну. Це робив Радянський Союз. Але ми знаємо, якою ціною, кількістю втрат все це діставалося", – сказав військовий експерт.

Раніше ми писали, що бліцкриг Росії із захоплення Сєвєродонецька провалився. Проте ситуація у місті дуже важка.

Нагадаємо, що 12 червня стало відомо, що російські окупанти знищили вже два з трьох мостів, що ведуть у Сєвєродонецьк. А найближчі два-три дні будуть вирішальними у битві за місто.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия