Завантаження ...

Більше 140 вулиць хочуть перейменувати у Чернігові

Більше 140 вулиць хочуть перейменувати у Чернігові фото

У Чернігові мають з’явитися вулиці на честь героїв Маріуполя і 1-ої окремої танкової сіверської бригади, яка боронила місто від російських окупантів. Ініциативна група з перейменування вулиць при управлінні культури і туризму у складі істориків, громадських діячів, розглянула ці та інші пропозиції.

Рішення щодо перейменувань вулиць, парків і скверів прийматиме міська рада. Поки ж ініціативна група збирає інформацію, розбиває назви по категоріях – фактично проводить наукову роботу, аби рішення було конструктивним і виваженим, говорить начальник управління культури і туризму Олександр Шевчук.

Перейменувати пропонують більше ста сорока вулиць. Одним хочуть повернути історичні назви. Приміром, Родимцева назвати Воздвиженською, Декабристів – Чорториївський Яр, а Малясова – Пантелеймонівською. Іншим – дати імена видатних земляків, таких як краєзнавець Андрій Карнабед, Герой України Євген Лоскот, Почесний громадянин Валерій Сарана. Не забули і про історичні постаті – князів, гетьманів і сотників.

Вулицю Рокоссовського пропонують перейменувати на проспект Левка Лук’яненка, а вулиці Першого Травня дати назву 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Директор історичного музею імені В.Тарновського Сергій Лаєвський пропонує винести ці питання на обговорення громади.

 Пропозицій надійшло дуже багато. Можливо, вже невдовзі у Чернігові з’явиться площа або сквер Магдебурзького права, і вулиця Комунальників. Героїзм людей, які забезпечували життєдіяльність міста під обстрілами і підтримують чистоту і порядок нині, гідний високої оцінки і шани.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия