Завантаження ...

Стало відомо, якою буде в Україні ціна пальне та коли зникне на нього дефіцит

Стало відомо, якою буде в Україні ціна пальне та коли зникне на нього дефіцит  фото

Розрахункові роздрібні ціни Мінекономрозвитку на пальне на першу декаду травня можуть скласти 31,19 грн/л на бензин і 35,63 грн/л — на дизельне пальне.

Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95», передає MMR.

Таким чином, з урахуванням граничних торгових націнок, максимальна ціна на «звичайний» бензин для його продажу через автозаправні станції не повинна буде перевищувати 37,69 грн/л, на «звичайне» дизпальне – не вище за 42,63 грн/л. Тоді як преміальні марки пального можуть реалізовуватись з 5-відсотковою надбавкою: бензин А-95 – за 39,57 грн/л, дизпальне – за 44,76 грн/л.

Зазначимо, Міністерство економіки України досі не оприлюднило середню вартість бензину і дизельного пального, з яких вираховується гранична ціна реалізації пального на автозаправних станціях (АЗС) на початок травня. Згідно з постановою уряду, граничні ціни розраховуються за 10 попередніх днів і публікуються 1, 11 і 21 числа місяця.

Також у ВР повідомили, що дефіцит бензину та дизельного палива на українських АЗС припиниться вже найближчими днями. Таку заяву зробив перший заступник голови українського парламенту Олександр Корнієнко.

За його словами, уряд та парламент разом знайшли рішення, завдяки якому дефіциту палива в нашій країні більше не буде. Про яке саме рішення йдеться – він уточнювати не став.

Корнієнко наголосив, що водії зможуть заправляти автомобілі, але, щоправда, за дещо іншою ціною. Тобто йдеться про підвищення цін на пальне.

Тим часом, директор мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін вважає, що дефіцит бензину та дизельного палива, що утворився наприкінці квітня, закінчиться приблизно за три місяці. Стільки часу потрібно українським компаніям, щоби налагодити регулярні поставки бензовозами палива з країн Старого Континенту.

Леушкін висловив думку, що водіям найближчим часом продаватимуть за добу по п'ять літрів палива.

Нагадаємо, дефіцит палива утворився через те, що російські окупанти обстрілюють інфраструктуру, зокрема нафтобази та залізничні станції.

Раніше повідомлялося, що в Україні під час війни з російськими окупантами побільшало низькоякісного бензину.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия