Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ запустила нові чат-боти “Знайди зрадника” та “Стоп мародер”

СБУ запустила нові чат-боти “Знайди зрадника” та “Стоп мародер” фото

Служба безпеки України запустила чат-боти “Знайди зрадника” та “Стоп мародер” у Telegram, які допоможуть повідомити про мародерів і колаборантів, щоб потім притягнути їх до відповідальності.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“СБУ запускає 2 нових чат-боти: для ідентифікації зрадників і мародерів. З їхньою допомогою кожен громадянин зможе оперативно допомогти українській спецслужбі викрити злочинців”, – йдеться у дописі.

Так, на чат-бот “Знайди зрадника!” @Traitor_Search_bot можна надіслати інформацію про зрадників, які співпрацювали з росіянами, а також тих, хто повідомляє окупантам важливу інформацію або підтримує їх у соцмережах.

 

Натомість чат-бот “Стоп мародер” @stop_marauder_ua_bot створений для збору інформації про мародерів. У відомстві додали, що інформацію про них розмістять на окремому сайті.

“Також продовжує ефективно функціонувати офіційний чат-бот STOP Russian War @stop_russian_war_bot. З перших днів вторгнення ми отримали на нього тисячі повідомлень про позиції і техніку ворога. І завдяки цьому наші військові завдали значних втрат російським окупантам”, – зауважили в СБУ.

Зібрану інформацію поліція використає для притягнення мародерів і зрадників до відповідальності.

До слова в Україні запустили онлайн-карту радіаційного фону. На ній відображені заміри з точок контролю, розміщених по всій країні.

Дані збираються автоматично або вручну фахівцями щодня, навіть у найнебезпечніших населених пунктах. Актуальність створення такого ресурсу виникла через захоплення російськими військовими Чорнобильської та Запорізької атомних електростанцій

Раніше стало відомо, що СБУ встановила особи майже 900 російських військових, які чинили злочини проти мирного населення в Київській області. Крім того, СБУ відкрила окрему “гарячу лінію” для документування воєнних злочинів окупантів.

Крім того, Служба безпеки України затримала російських військових, які намагались захопити Південноукраїнську атомну електростанцію.

Нагадаємо, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об’єкти Збройних сил України.

Після цього Верховна Рада запровадила воєнний стан в Україні. У зв’язку з чим президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію та утворив Ставку Верховного головнокомандувача.

До слова, у деяких областях України запровадили комендантську годину, як вимушений крок в умовах війни.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: