Завантаження ...

Україна запросила в МАГАТЕ додаткове обладнання для АЕС

Україна запросила в МАГАТЕ додаткове обладнання для АЕС фото

Україна запросила у Міжнародного агентства з атомної енергії повний список обладнання, яке їй необхідно для експлуатації атомних електростанцій під час війни з росією.

Про це пише Reuters.

Відомо, що список містить пристрої для вимірювання радіації, захисні матеріали, комп'ютерну допомогу, системи електропостачання та дизельні генератори.

«Ми будемо координувати реалізацію тієї допомоги, яку нададуть МАГАТЕ і його держави-члени, в тому числі шляхом доставки необхідного обладнання безпосередньо на ядерні об'єкти України. Потреби великі, і я дуже вдячний за значну підтримку, яку наші держави-члени вже заявили, що вони нададуть», – зазначив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Він також додав, що МАГАТЕ досі не отримує дистанційну передачу даних від своїх систем моніторингу, встановлених на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, російські окупаційні війська покинули територію Чорнобильської АЕС на Київщині. Персонал Чорнобильської атомної електростанції 31 березня підтвердив відсутність сторонніх осіб на ядерному об'єкті.

Однак Запорізька АЕС тимчасово перебуває під контролем окупантів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия