Завантаження ...

Ірпінь звільнено від російських окупантів

Ірпінь звільнено від російських окупантів фото

Місто-герой Ірпінь, західне передмістя Києва, звільнене від російських окупантів. Таку інформацію повідомив на своїй сторінці в Telegram мер цього населеного пункту Олександр Маркушин.

"У нас сьогодні є приємна новина. Сьогодні звільнений Ірпінь, зараз проходить зачистка", – сказав він. Маркушин подякував ЗСУ, теробороні Ірпеня, ГУР, поліції та її спецпідрозділам.

"Звертаюся до наших мешканців: в Ірпінь поки що повертатися не можна! Це поки що небезпечно. Ми закріплюємося на наших нових рубежах. І далі будемо йти та звільняти Бучу, Гостомель, Ворзель", – додав мер Ірпеня.

Він підкреслив, що Сили оборони розуміють: на місто ще нападатимуть загарбники: "Ми мужньо його захищатимемо. Ірпінь – це Україна. Слава Україні!"

 

 

Повертатися до міста поки що не можна

У звільненому від російських окупантів місті-герої Ірпені, західному передмісті Києва, зруйновано 50% будівель. У місто зараз не можна повертатися, адже ще тривають обстріли, заявив в ефірі національного телемарафону мер Ірпеня Олександр Маркушин.

"Я хочу попросити всіх поки не повертатися. Досі в місті небезпечно. Звучать постріли та обстріли, йдуть обстріли навіть із "градів". Сьогодні повертатися не можна. Я обов'язково скажу, коли можна буде повернутися", – сказав він.

Маркушин додав, що зараз треба, навпаки, евакуюватися з міста, щоб влада продовжила необхідну роботу. За його словами, в Ірпені залишаються близько 3500-4000 людей, переважно у приватному секторі. Вони не хочуть виїжджати, але влада пояснює їм необхідність такого кроку.

 

З перших днів вторгнення російські війська просунулися до Києва з кількох напрямків і на північно-західному загрузли в героїчній обороні передмість: Ворзеля, Бучі, Ірпеня, Мощуна і Горенки. Деякі з цих ще у лютому сучасних населених пунктів зараз частково чи повністю перетворилися на руїни.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия