Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Тепер росіяни не почуватимуться в безпеці ніде!" – Антон Геращенко

"Тепер росіяни не почуватимуться в безпеці ніде!" – Антон Геращенко фото

Український матрос на Майорці, що працював на яхті російського корупціонера Олександра Міхєєва – одного з директорів компанії з виробництва зброї "Ростех" – спеціально затопив корабель росіянина, ціною 7 млн євро.

Він зробив це, коли побачив обстріляну житлову багатоповерхівку в Києві на Лобановського, 6а. Історією цього інциденту на особистому Telegram-каналі Pravda Gerashchenko поділився радник голови МВС Антон Геращенко. Він звернувся до матроса-українця, назвавши його героєм. 

Іспанська поліція, наголосив представник міністерства внутрішніх справ, навіть не стала затримувати "порушника".

"Тепер росіяни не почуватимуться в безпеці ніде!" – написав Геращенко.

Відомо, що агенти цивільної гвардії заарештували українця 26 лютого о 12.35. Чоловіка звинуватили у частковому потопленні розкішної яхти " Леді Анастасія ", яка базувалася в порту Адріано, в Кальвіа.

Матрос пропрацював на цьому судні росіянина Міхєєва близько десяти років.

Він пояснив: власник корабля відповідає за виробництво зброї, за допомогою якої  нападають на Україну. Коли затриманий побачив по телевізору, як російська крилата ракета потрапила до багатоквартирного будинку, де жили мирні жителі, йому стало ніяково.

"Бойова частина не вибухнула, але понад п'ять поверхів все ж таки було зруйновано", – сказав матрос.

Він зрозумів: це крилата ракета виробництва компанії його боса, через що він розлютився. Чоловік згадав, що живе у Києві у квартирі, аналогічній тій, які були зруйновані на Лобановського.

З цієї причини матрос повернувся на корабель, вирішивши помститися господареві. Він відкрив клапани в машинному відділенні та в іншому відсіку, де живе екіпаж. Далі – закрив паливні крани та вимкнув електрику, щоб не було витоків.

Матрос наказав трьом іншим членам екіпажу, теж українцям, покинути корабель. При цьому останні кричали, що їхній колега збожеволів.

Затриманий сказав їм, що на їхню батьківщину також напали, а також запевнив, що візьме на себе повну відповідальність.

Коли на місце приїхала поліція, українець сказав копам: " Власник цього корабля – є злочинцем, який заробляє на життя продажем зброї, а тепер вони вбивають українців".

Суд у справі відбувся 27 лютого. Відомо, що суддя випустив українського матроса.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: