Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З’явились унікальні фото Венери

З’явились унікальні фото Венери  фото

Нещодавно були зроблені перші фото планети Венера. Сонячний зонд NASA Parker Solar Probe виконав третій обліт Венери. Під час операції він зробив унікальні фото планети у видимому світлі. Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу NASA.

Чим особлива Венера?

Планета схожа на Землю за розмірами і розташуванням. Однак, на відміну від місяця і Марса - Венера оповита густими хмарами, які приховують її поверхню. У 1990-х роки, місія NASA Magellan досліджувала газові структури за допомогою радарних променів. Потім корабель JAXA Akatsuki проник в атмосферу планети, щоб зробити інфрачервоні зображення. Втім, єдині кадри поверхні у видимому світлі були зроблені апаратами "Венера" ще в 1970-х роках. Все змінилося після третього обльоту планети зондом Parker Solar .

Зонд NASA зробив перші фото Венери у видимому світлі

"Венера - третій за яскравістю об'єкт в небі, але досі нам мало що було відомо про те, як виглядає її поверхня, через те, що вона закрита щільною атмосферою. Але тепер нам нарешті вдалося зазирнути в далекий світ", - заявив автор дослідження Брайан Вуд.

Під час маневру апарат залучив прилад WISPR, який здатний бачити слабкі особливості атмосфери і вітру. На подив вчених, цей процес також показав і поверхню планети. NASA було настільки в захваті від результату, що відправило повторно зонд для ще одного кола навколо Венери в лютому 2021 року.

АВТОР: СЕРГІЙ ПИШКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: