Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Найважливіше зі світу технологій

Найважливіше зі світу технологій фото

Windows 11 попросить обліковий запис в Microsoft, ФБР створило підрозділ, який контролюватиме ринок цифрових валют, а в Україні створили петицію стосовно заборони TikTok. Сьогодні розповімо про головні новини зі світу технологій.

AliExpress визнали піратським ринком

Офіс торгового представництва США визнав AliExpress піратським ринком збуту. Більш того, популярний месенджер в Китаї WeChat - також потрапив до списку, оскільки допомагає поширювати підроблені товари.

AliExpress, зі свого боку, готові співпрацювати, а у МЗС Китаю закликають США створити справедливі умови для китайського ринку.

ФБР займеться контролем ринку криптовалют

Міністерство юстиції США призначило прокурора з комп'ютерних злочинів головою нового підрозділу ФБР, яке буде займатися аналізом блокчейна і конфіскацією віртуальних активів.

Вищезгаданий прокурор вже відзначився раніше тим, що брав участь у затриманні подружньої пари з Нью-Йорка, яка відмивала біткоіни на суму більше 4,5 млрд доларів.

Капіталізація Meta вибула зі списку лідерів

Ринкова вартість компанії Цукерберга вибула з топ-10 найдорожчих корпорацій у світі.

Втім, ціна на Meta почала стрімко падати ще з червня 2021 року, коли вона досягла позначки в 1 трлн доларів. Станом на 17 лютого її ринкова вартість впала до 565 млрд доларів.

Перше місце все так само належить Apple - 2,9 трлн доларів.

Windows 11 вимагатиме облікового запису в Microsoft

Компанія Microsoft тестує нові функції для операційної системи.

Втім, щоб скористатися деякими з налаштувань Windows 11 - буде потрібно ввійти в обліковий запис. Щобільше, компанія також відключила можливість створити локальний профіль.

Оновлення не торкнеться тих, хто вже встиг налаштувати свою операційну систему або ж користується даними для входу в систему.

В Україні просять заборонити TikTok

На сайті президента з'явилася петиція з проханням заборонити популярний додаток TikTok. Нібито, він сприяє поширенню дезінформації серед молодшого покоління, а також може призвести до деградації населення.

"Більшість дітей, якщо не всі, ніколи не перевіряють інформацію, побачену в соціальних платформах і сприймають її як правду першої інстанції, тому багато дезінформації потрапляє в голови дітей і іноді створює непотрібну паніку. Та й в цілому платформа сприяє деградації суспільства", - пише автор петиції.

АВТОР: СЕРГІЙ ПИШКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: