Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Виші міста Ніжин в рейтингу з працевлаштування випускників

Виші міста Ніжин в рейтингу з працевлаштування випускників фото

В рейтингу за кількістю працевлаштованих випускників вишів друге місце зайняла Чернігівська область. Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя став найкращим в області та посів третє місце в загальному рейтингу. Це – результат першого моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти. Його проводило Міністерство освіти і науки України, підсумки опублікувало 3 лютого.

Результати дослідження показують, що Чернігівська область набрала 1,213 балів (у середньому, відповідно до балів, які набрали заклади) з 1,25 можливих. Такий же результат має Сумська область, але посіла перше місце, оскільки вишів з вищим балом мала більше.

Всього аналізували 138 закладів вищої освіти по Україні. Детальніше про моніторингові групи і про те, як саме робили дослідження, можете дізнатися за посиланням.

Чернігівщина посіла друге місце в рейтингу працевлаштувань випускників вишів

ФОТО: Суспільне 

До переліку потрапили чотири виші Чернігівщини:

  • Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя,
  • Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут»,
  • Національний університет «Чернігівський колегіум»,
  • Національний університет «Чернігівська політехніка».

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя

Отримав максимальну кількість балів – 1,25, і увійшов до 15% найкращих. Оцінка зайнятості – 70,35 (найвища в Україні – 71,12), відсоток зайнятих – 63,8. 13% випускників з них працюють за фахом.

НДУ імені Миколи Гоголя

Як розповіла в коментарі Суспільному начальниця соціально-гуманітарного відділу університету Віталіна Скороход, найбільший успіх у працевлаштуванні мають випускники спеціальності «Хореографія». З боку роботодавців користуються попитом вчителі точних наук: фізика, інформатика. Каже, у школах громад не вистачає саме таких фахівців.

«Буває, нам телефонують з громад і кажуть, що є така-то вакансія. Через деканат ми пропонуємо її своїм випускникам. Також у нас на сайті є анкета для роботодавця».

За словами Віталіни Скороход, нині молодь не хоче їхати на роботу в сільську місцевість, бо прагне працювати в містах.

Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут»

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - Nati_2017.jpg

Отримав 1,15 балів. 62,68% зайнятих випускників, з них 0% – за фахом. Оцінка зайнятості – 62,69.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: