Завантаження ...

Зарплати збільшать, призов скасують

Зарплати збільшать, призов скасують фото

Підписаний Президентом указ повинен підвищити привабливість військової служби та зміцнити обороноздатність України. В ньому передбачено  збільшення чисельності армії та грошового забезпечення військових, а також скасування призову із 1 січня 2024 року. Про це 1 лютого повідомив президент Володимир Зеленський під час виступу, присвяченому відкриттю сьомої сесії IX скликання Верховної ради. "Розроблено указ про зміцнення обороноздатності держави і привабливості військової служби", — заявив він.

Зокрема, указ передбачає:

  • збільшення грошового забезпечення військових до рівня не менше трьох мінімальних зарплат;
  • перехід України до засад професійної армії;
  • збільшення терміну дії контрактів;
  • розробку концепції житлового забезпечення військових, ветеранів, членів їхніх сімей;
  • систему кар'єрного росту для офіцерів.

"А також — збільшення протягом 3 років чисельності ЗСУ на 100 тисяч осіб, створення додаткових 20 бригад ЗСУ", — додав президент.

Зеленський підписав указ безпосередньо на трибуні Верховної ради.

"Цей указ — це старт переходу України на професійну армію. Цей указ не тому, що "скоро війна", — це я говорю для всіх. Цей указ для того, щоб скоро й надалі був мир, мир в Україні. І цей указ я з радістю у вашій присутності підписую", — підсумував він.

Як зазначається у тексті документу, оприлюдненому Офісом президента, окрім того, указ передбачає запровадження моделі інтенсивної системи військової підготовки як можливої альтернативної форми проходження строкової служби та припинення призову громадян України на строкову військову службу з 1 січня 2024 року.

Зеленський доручив Кабміну підготувати й внести в Раду законопроєкт про модель інтенсивної системи військової підготовки, як можливої альтернативи проходженню строкової служби. Датою можливого припинення призову на строкову службу зазначено 1 січня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия