Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Ліки України" повернуть у комунальну власність

"Ліки України" повернуть у комунальну власність фото

На Чернігівщині зуміли запобігти грандіозній фармацевтичній афері. Відомі аптеки "Ліки України" стануть знову комунальними. Фармацевтична афера, що мало не позбавила громаду Чернігівщини аптечної мережі на десятки аптек та аптечних пунктів, отримала своє логічне законне завершення. Передачу в 2018 році цілісного майнового комплексу КП «Ліки України» від облради до приватної ТОВки Верховний Суд визнав незаконною.

«Рішення Верховного Суду підтвердило, що ще тоді наша позиція була законною й обґрунтованою, а також те, що неможливо депутатів позбавляти можливості та права вирішувати доленосні питання, які стосуються всіх громад Чернігівської області. Зокрема, таким незаконним рішенням була передача цілісного майнового комплексу «Ліки України» до приватної структури»,- Микола Торбєєв, адвокат.

Від самого початку єдиною політичною силою, яка боролася за повернення майна та говорила про незаконність передачі, була партія «Наш край»

«За це рішення ми боролися з самого початку укладення цього договору, ініціювали позов до суду. І приємно, що це рішення було доведено до логічного завершення, і рішення Верховного Суду є. Ми як депутати від політичної партії «Наш край» у всіх каденціях відстоюємо питання, щоб комунальне майно обласної ради, громади Чернігівщини працювало виключно на громаду, і всі надходження ішли в обласний бюджет. Не в кишені ТОВ, а в обласний бюджет»,- Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

В останній касаційній інстанції інтереси обласної ради вже представляла прокуратура, і через три роки боротьби нарешті запанувала справедливість. «Прокуратурою було подано касаційну скаргу, яка Верховним Судом 12 січня 2022 року була задоволена. Було задоволено позов прокуратури. Таким чином було доведено, що при передачі в оренду цілісного майнового комплексу «Ліки України» – а він доволі об’ємний, нараховує велику кількість об’єктів, зокрема це й аптечні пункти, 62 аптечні пункти, аптеки, аптека-склад, – було порушено компетенцію обласної ради.

Все це стало підставою для задоволення позову. І тепер це майно має бути повернуте»,- Андрій Хряпа, начальник управління представництва інтересів держави в суді Чернігівської обласної прокуратури. Наразі суд уже ухвалив рішення про незаконність передачі. Тепер усі учасники процесу очікують його письмової ухвали, що дасть змогу сформувати порядок дій після повернення майна громаді. «Верховний Суд України ухвалив рішення щодо визнання договору передачі в оренду ЦМК недійсним.

А що прописано в самій ухвалі, ще не відомо. Сама ухвала і рішення суду ще не надійшли до обласної ради»,- Василь Куліда, начальник управління комунального майна ЧОР. Наступним етапом процесу може стати притягнення до відповідальності всіх причетних до цієї «оборудки», безпосереднім виконавцем якої було тодішнє управління комунального майна в особі його начальника Андрія Буніна. Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv Журналіст Олег Дешура Оператор Михайло Пронін

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: