Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вже полюють на водіїв авто Фантоми поліції

Вже полюють на водіїв авто Фантоми поліції фото

Не нехтуйте правилами дорожнього руху. Від сьогодні, 25 січня 2022 року, виходять на повноцінне патрулювання автомобілі Фантоми поліції. Машини зможуть фіксувати порушення правил дорожнього руху як в ручному, так і в автоматичному режимах. Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на Facebook Олексія Білошицького. Перший час роль фантомів виконуватимуть чотири кросовери Skoda Kodiaq без розпізнавальних знаків поліції.

Надалі поліція не має наміру розкривати марки і моделі таких машин. Повідомляється, що до кінця року штат автомобілів під прикриттям збільшиться до 30 одиниць.

Поліцейські автомобілі Фантоми вже завтра виходять на полювання: розкрито секрет їхньої роботи

Всі Спецавтомобілі сертифіковані і можуть законно фіксувати порушення ПДР. Системи контролю швидкості рухомих транспортних засобів можуть проводити вимірювання швидкості, як при русі самого фантома, так і коли фантом стоїть. Після фіксації правопорушення відбувається зчитування і розпізнавання номерних знаків з подальшою перевіркою їх в базах даних.

Надалі метадані відправляються в систему автоматичної фіксації, яка автоматично формує постанови про адміністративні правопорушення. У більшості випадків фіксація порушень проводиться в автоматичному режимі. Винятки - це фіксація порушень правил найагресивнішими автомобілістами.

Під агресивним і небезпечним водінням мається на увазі, наприклад, проїзд на червоне світло, або перетин подвійної суцільної смуги. При зупинці автомобіля-порушника екіпажем Фантома притягуватися до відповідальності буде водій, що керує конкретним авто, а не його юридичний власник.

АВТОР: КОНСТАНТИН ШИРОКУН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: