Завантаження ...

Наскільки зміниться курс долара на кінець місяця

Наскільки зміниться курс долара на кінець місяця фото

Наближчим часом курс долара до гривні буде зростати. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,5 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 28,4/2,6 грн. Про це в коментарі РБК-Україна сказав Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі. "Якщо говорити про прогноз курсу до кінця зими, він буде практично повністю залежати від розвитку геополітичної ситуації на кордоні з РФ.

При помітній деескалації ситуації долар може повернутися до 27,5 грн. При посиленні напруженості (але без переходу в "гарячий" військовий конфлікт), долар може подорожчати до 29,5 грн. У разі ж переходу до бойових зіткнень передбачити динаміку курсу не представляється можливим", - сказав аналітик.

За його словами, багато чого буде залежати від того, як саме будуть розвиватися події у військовому і політичному плані, від можливих екстрених заходів і адміністративних обмежень на валютному ринку, які можуть бути прийняті НБУ у відповідь на такий розвиток подій.

Як зазначив аналітик, за минулий тиждень курс долара до гривні помітно виріс на всіх сегментах валютного ринку на 0,8-2,1%.

Так, з п'ятниці по п'ятницю офіційний курс долара США, що встановлюється НБУ, виріс з 27,74 до 28,32 грн (+2,1%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час зросли з 28,00/28,02 до 28,22/28,24 грн (+0,8%). Середні курси купівлі / продажу готівкового долара в банках зросли за тиждень з 27,87/28,13 до 28,19/28,41 грн (+1,1%/+1,0%).

При цьому спред між середнім продажем і середньою покупкою скоротився з 0,9% до 0,8% за рахунок більш швидкого зростання курсу покупки в порівнянні з продажем.

Нагадаємо, керівники українських підприємств очікують на середнє значення обмінного курсу через 12 місяців на рівні 28,15 грн/долар. Девальваційні настрої бізнесу поліпшуються четвертий квартал поспіль.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия