Завантаження ...

Відбулося перше судове засідання по справі материнства

Відбулося перше судове засідання по справі материнства фото

12 січня, у Новозаводському райсуді Чернігова відбулося перше засідання з приводу оскарження материнства найстаршої матері України 76-річної Валентини Підвербної за позовом українки, яка проживає в Ізраїлі - Оксани Спектор. За словами колишнього адвоката позивачки Сергія Вольфовського, його клієнтка підозрює, що для запліднення Підвербної використали її яйцеклітину, яку вона залишилав клініці виключно на зберігання.

Від суду вона вимагає проведення ДНК-експертизи. Якщо результат не підтвердить її біологічне материнство, свій позов Спектор відкличе. Якщо ж ДНК-тест буде позитивним, то подальшу долю дитини вирішуватимуть теж у судовому порядку.

На першому засіданні була присутня лише адвокатка найстаршої матері України - Валентина Роговець. На її думку, позов є абсолютно необґрунтованим, а розгляд справи має відбуватися у закритому режимі через заборону розголошення відомостей, які стосуються особистого життя учасників процесу.

Клопотання про розгляд справи у закритому форматі без сторонніх осіб та засобів масової інформації до суду подала і сторона позивачки, а суд, в свою чергу, ці клопотання задовольнив.

Найближче засідання по цій справі має відбутися 21 лютого.

Нагадаємо, що Валентина Підвербна завдяки штучному заплідненню 22 лютого 2011 року народила дівчинку. Жінка у 66 років шляхом кесаревого розтину народила дівчинку вагою 3 кг 330 г та зростом 54 см. Дитину жінка назвала Анна-Марія.

Штучне запліднення (ЕКО) Валентині зробили у Київському інституті генетики репродукції. Гроші на штучне запліднення жінка збирала 7 років. Дві спроби ЕКО виявилися невдалими. Третя ж принесла бажану вагітність.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия