Завантаження ...

Куди діти ялинку після свят - дали поради комунальники з Чернігова

Куди діти ялинку після свят - дали поради комунальники з Чернігова фото

Свята закінчуються, а значить, пора замислитися - куди дівати ялинку, якщо ви ставили живе дерево у себе в оселі. Існують правила утилізації. Якщо дотримуватися їх, то міста в Україні буудть охайні, чисті. Фахівці управління ЖКГ Чернігівської міськради розповіли, як жителі міста можуть полегшити роботу комунальників і завдати мінімальної шкоди екології. Новорічну ялинку після свят слід віднести до найближчого до вас контейнерного майданчику для збору побутових відходів.

Бажано перед цим загорнути в ряднину, щоб не насмітити хвоєю в під’їзді.

Пакетів і плівки краще використовувати мінімум – пам’ятаємо про шкоду пластику для довкілля.

«Усі змогли принести новорічні деревця з місць продажу до своїх домівок, давайте знайдемо у собі сили донести їх і до контейнерних майданчиків», – просять комунальні служби.

Через деякий час дерева зберуть і використають для опалення комунального підприємства «Спецкомбінат». Збором та перевезенням ялинок займаються підприємства, що обслуговують будинки, споруди та прибудинкову територію (ЖЕКи, ОЖБК та ОСББ).

Існує також практика подрібнення ялинок та вивезення щепи на полігон твердих побутових відходів, але зараз до неї вдаються рідко.

Є й інші варіанти утилізувати ялинки з користю. Можна самостійно домовитися з власниками приватних господарств чи представниками зоопарку і відвезти їм деревця. А от жителі приватного сектору зазвичай використовують ялини після новорічних свят для власних потреб.

«Не викидайте, будь ласка, новорічні дерева до сміттєвих баків чи через сміттєпровід! Збирайте їх біля контейнерних майданчиків. Так ви допоможете комунальним службам швидко прибрати місто», – просять в управління ЖКГ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия