Завантаження ...

Петицію проти військового обліку жінок тепер має розглянути Зеленський

Петицію проти військового обліку жінок тепер має розглянути Зеленський  фото

Українці проти військового обліку жінок: петицію має розглянути Зеленський. Петиція щодо скасування наказу Міністерства оборони про розширення переліку спеціальностей жінок, які підлягають військовому обліку, набрала понад 25 000 необхідних голосів.

Тепер документ має розглянути президент Володимир Зеленський. Станом на 28 грудня петицію підтримали вже більш ніж 33 300 людей. Її автор Яна Рашевченко пропонує користуватися переліком лише тих спеціальностей, що визначені ПКМУ № 711 від 14 жовтня 1994 року. 

«Начебто змінився лише перелік, але згідно нього майже усі жінки нашої держави повинні бути військовозобов’язаними. Це неподобство!!! Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз’яснень щодо механізму реалізації», 一 зазначає вона.

Раніше Міноборони затвердило перелік спеціальностей та професій, після одержання яких жінок братимуть на військовий облік. Також повідомлялося, що з 2023 року, для жінок, які не стануть на облік передбачатиметься штраф. Штрафуватимуть також підприємства, на яких працюватимуть такі жінки.

За інформацією LegalHub

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия