Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Найдовшим маршрутом з’єднали Сінгапур та Лісабон

Найдовшим маршрутом з’єднали Сінгапур та Лісабон фото

З Сінгапура до Лісабону був запущений найдовший в світі маршрут залізницею. Під час руху перетинається 13 країн.  Про це повідомляє Euronews. Він став можливий завдяки будівництву залізниці в Лаосі. Найдовший залізничний маршрут становить майже 18,65 тисячі кілометрів. Квитки на подорож можна купити приблизно за 1200 євро. Маршрут розрахували любителі поїздів на Reddit за допомогою залізничного експерта Марка Сміта.

Останній відрізок цього шляху Китай побудував для Лаосу за програмою «Один пояс, один шлях». На будівництво ділянки довжиною 414 кілометри витратили п’ять років та близько шести мільярдів доларів. Раніше маршрут завершувався у В’єтнамі та становив приблизно 16 898 кілометрів.

twitter/Locati0ns

Пасажири можуть дістатися поїздом із португальського міста Лагуша до столиці країни. Потім у Лісабоні можна сісти на поїзд до Мадриду, звідти дістатися Парижа і продовжити шлях з пересадками.

Видання The Times підрахувало, що з урахуванням очікування поїздів під час пересадок подорож займе 21 день. Повну відстань можна подолати на поїздах підвищеної комфортності, швидкісних поїздах та приміських електричках.

У 21-денну поїздку експерти включили кілька нічних зупинок, які, за словами Сміта, необхідні для отримання віз, оформлення документів та стикувальних залізничних поїздок. Також потрібні короткі перельоти через міста на різні залізничні станції.

Поїздка потягом також значно скоротить викиди вуглецю. Зокрема, при перельоті в один бік з Лісабона в Сінгапур виділяється близько 1,67 тонни CO2, така ж поїздка потягом або автобусом призведе до викидів приблизно в 0,08 тонни.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: