Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вчимося берегти тепло в оселях

Вчимося берегти тепло в оселях фото

По прогнозах синоптиків в цьому році очикується сувора зима. Морози можуть сягнути позначки -25 градусів. Саме час замислитися над тим, як зберігати тепло в оселях. Приведені нижче поради допоможуть не тільки зберігти тепло в соелі, а ї заощадити кошти при оплаті комунальних послуг.

9 ідей які допоможіть зберегти тепло:

1. Не перекривай дорогу теплу. Радіаторні екрани, довгі штори чи жалюзі, невдало розставленні меблі та інші речі, розташовані перед радіаторами, поглинають до 20% теплової енергії.

2. Заклей щілини у вікнах. Біля 40% тепла, що надходить в приміщення, втрачається взимку через вікна. Елементарні заходи з теплоізоляції допоможуть підвищити температуру в квартирі на 4-5° С.

3. Наклей фольгу на обидві сторони ДСП та розмісти на стіні за батареєю. Це підвищить тепловіддачу радіатора на 20%. При цьому витрати на опалення приміщення зменшуються на 4%.

4. Не перегрівай приміщення – вдягайся тепліше. При завищеній кімнатній температурі зростає ризик простудних захворювань. За даними лікарів сон у прохолодному приміщенні корисніший. Біля 40% тепла, що надходить в приміщення, втрачається взимку через вікна

5. Провітрюй приміщення протягом 10-15 хвилин. Через привідчинені впродовж багатьох годин вікна значно втрачається тепло. Краще провітрювати протягом 10-15 хвилин при широко відчиненому вікні.

6. Постав лічильники. Витрати на опалення приміщення зменшуються до 40%, якщо ти маєш індивідуальне опалення або лічильники тепла.

7. Закривай двері в під’їзді. Тепловтрати через відкриті двері та розбиті вікна в підїзді становлять 5-15% від сумарних теплових втрат будинку.

8. Постав склопакети. Склопакети мають такий опір теплопередачі, як цегляна стіна товщиною 50 см та мають надвисокий ступінь теплоізоляції, що скорочує втрати тепла до 50%.

9. Використовуй жалюзі. Жалюзі або короткі штори допоможуть скоротити втрати тепла на 8-15%, яке виходить через скло.

Джерело інформації: energy-evolution.in.ua

У нашому постері ще кілька порад щодо енергоефективості в оселі

Поширюй інформацію - зберігай природні ресурси заради майбутнього!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: