Завантаження ...

Відоме місто в Італії скасувало плату за проїзд в міському транспорті

Відоме місто в Італії скасувало плату за проїзд в міському транспорті фото

В відомому місті Італії Генуя була скасована плата за проїзд у міському транспорті для мешканців. Влада сподівається, що так люди менше використовуватимуть машини. Про це пише Themayor.eu. Таке рішення ухвалила влада міста для підтримки тих, хто готовий відмовитись від особистого автомобіля для поїздок. Очікується, що це сприятливо вплине на екологічний стан атмосфери міста та зменшить затори.

Місто розташоване на горбистій місцевості, тому один із найпоширеніших видів громадського транспорту в місті – це ліфти, а їх – 17. Раніше за одну поїздку на них доводилося віддавати €1,5. Тепер проїзд стане повністю безкоштовним.

Така сама система діє для залізниці та метро. За квиток доведеться заплатити тільки якщо під час поїздки випадає на у години з 16 до 20 годин. Вартість квитка – 1,5 євро.

В яких ще містах Європи запровадили безкоштовний проїзд

В інших містах Європи також поступово скасовують плату за проїзд громадським транспортом, щоб боротися із забрудненням атмосфери.

Так, у Парижі громадський транспорт став безкоштовним для дітей віком до 18 років, у Брюсселі проїзд безкоштовний для молоді до 25 років. У Люксембурзі взагалі скасували плату за проїзд у муніципальному транспорті, а у Празі автобуси та метро не беруть плату за проїзд у дні, коли у місті зміг. Крім того, безкоштовний проїзд доступний жителям столиці Естонії – Таллінна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия