Завантаження ...

Оренда помешканя у столиці на Новий рік - можливо це і скільки буде коштувати?

Оренда помешканя у столиці на Новий рік - можливо це і скільки буде коштувати? фото

Чим ближче до кінця грудня, тим менше залишається на ринку вільних квартир на щодобову оренду, щоб відсвяткувати Новий рік у Києві. Досвідчені клієнти добре знають, що хорошу за ціною та характеристиками локацію слід бронювати ще у жовтні. Тож ріелтори і зараз не радять відкладати питання святкової оренди до 20-их чисел грудня, коли у пропозиції залишаться лише неходові варіанти. На який вибір можна розраховувати на початку грудня та на що варто звернути увагу при пошуку – кілька рекомендацій від РБК-Україна Realty.

Затребувані формати та локації

Як і раніше, цього року більшість клієнтів обирають квартиру якнайближче до святкових локацій з масовими гуляннями – Майдан Незалежності, Софіївська площа, Поділ та Контрактова площа. Якщо дозволяє бюджет, можна дивитися на квартири площею близько 100 кв.м, бажано з просторою кімнатою на 25-30 кв.м для святкування на велику компанію, а також принаймні з двома спальнями. Цього року також користуються попитом і "євродвійки" – студії з великою вітальнею на 75 кв.м, суміщеною з кухнею, а також спальнею на 15 кв. м. Такі варіанти пропонуються за ціною 6000-7000 грн/добу.

Власники квартир зазвичай на святкування здають житло не на одну, а на кілька ночей – на 31 грудня, а також 1-2 січня. Під час бронювання необхідно надати копію паспорта і вказати приблизну кількість гостей – надто великі компанії відлякують орендарів. Однокімнатну квартиру вважають місцем святкування максимум для 6-7 осіб. Договір оренди прописують з клієнтом віком від 25+, додатково у вигляді застави сплачується гарантійний платіж, який потім, якщо орендодавець не має питань до стану квартири та майна, повертається після святкування.

Як орендувати квартиру у Києві на Новий рік: ціни та популярні локації

Фото: квартира для новорічної оренди (pinterest)

Скільки це коштує

За словами експерта ринку нерухомості Ірини Луханіної, більшість квартир на Хрещатику, Майдані Незалежності, Софіївській, Володимирській та інших вуличках поблизу, вже давно на броні, навіть досить дорогі варіанти. "Особливим попитом користуються квартири з краєвидами центральної частини міста. Заброньовані видові верхні поверхи у будинках на Печерську – їх частенько обирають, щоб помилуватись на фейєрверки та нічний Київ. Чимало пропозицій залишилось на масивах. Але до 20 грудня і їх розберуть", – наголосила експерт.

Традиційно київські цінники на щодобову оренду квартир відрізняються від новорічних у 2,5-4 рази. Квартира у центрі, яка коштує 1300 грн на добу, може затягнути на святкування на 4 500-5000. Люкс-варіант відповідно оцінюються удвічі дорожче. Ціни залежать як від площі та стану квартири, так і від зручності локації.

•Квартири у центрі поблизу місць святкування – 5000 - 10000 грн за добу;

•Квартири на вулицях, наближених до центру – 3500 – 5000 грн за добу;

•Помешкання на околицях – 2000 – 3500 грн за добу.

Найбільш економні варіанти пропонуються у спальних районах столиці – це двокімнатні квартири, які зазвичай здають за 800 грн, а в новорічну ніч – за 2-4 тисячі. Їх винаймає молодь, яка хоче святкувати окремо від батьків.

Загалом на столичному ринку щодобової оренди пропонують близько 5 тис. квартир (до цієї категорії входять і окремі кімнати).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия