Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В колишній їдальні річкового порту У Любечі викрили нарколабораторію

В  колишній їдальні річкового порту У Любечі викрили нарколабораторію фото

Поліція разом із прикордонниками викрили діяльність підпільної нарколаботорії, яку облаштували четверо жителів Київської області в будівлі закинутої їдальні річкового порту у прикордонному Любечі Ріпкинської громади. За версією поліції, затримані виготовляли щомісяця близько 50 кг амфетаміну та 10 кг метадону, який збували виключно оптовим покупцям. Місячний прибуток від такої діяльності складав понад мільйон гривень.

Про це повідомляє Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України

Як з'ясували правоохооронці, діяльність нарколабораторії з синтезу метадону та амфетаміну організував 43-річний житель Київщини. Собі у спільники він взяв ще трьох чоловіків віком від 31 до 33 років. Двоє фігурантів відповідали за виготовлення наркотиків та психотропів, ще один збував оптові партії «товару». Сам же організатор забезпечував діяльність лабораторії та поставляв необхідне обладнання і прекурсори.

1 грудня правоохоронці за силової підтримки бійців спецпідрозділу ТОР та роти поліції особливого призначення Чернігівщини провели 8 обшуків в нарколабораторії, оселях та автівках підозрюваних.

Загалом під час слідчих дій вилучили 2,5 кг готового метадону, 20 л проміжного продукту метадону та 35 л амфетаміну у рідкому стані, 2,5 тонни прекурсорів, лабораторне обладнання, зброю, мобільні телефони, банківські картки, засоби для фасування та ваги.

Двох учасників угруповання вже затримали. Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Ще двом повідомлять про підозру після результатів експертизи.

За скоєне їм може загрожувати до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Подробиці:

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: