Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Тепер ксерокопії паспорту більше не потрібні

 Тепер ксерокопії паспорту більше не потрібні фото

282 голосами Верховна Рада України прийняла Закон про публічні електронні реєстри #ЗП2110. Це дозволить робити держпослуги ефективними та максимально автоматизовувати їх. Інформація не дублюватиметься й відрізнятиметься про одну й ту саму людину в різних держреєстрах. Не потрібно приносити ксерокопії чи довідки в різні держоргани, оскільки обмін інформацією буде в електронному вигляді.

Нардеп Олександр Федієнко надав роз’яснення щодо цього на своїй сторінці у facebook. За його словами,  прийняття Закону створило законодавчі засади запровадження єдиної системи публічних електронних реєстрів, визначення уніфікованої структури їх функціонування. Визначило єдині вимоги до їх створення, ведення, взаємодії, адміністрування, модернізації, реорганізації та ліквідації. Надало можливість створення реєстрової інформації та її використання у інших інформаційних системах. Це сприятиме спрощенню та дебюрократизації процесів публічного управління, захисту прав фізичних та юридичних осіб, задоволення інформаційних потреб громадянського суспільства.

Для прикладу, Єдиний демографічний реєстр буде першоджерелом інформації про особу - її вік, ПІБ, ідентифікаційні документи.

Реєстри будуть поєднані між собою "Трембітою". Це поширена світова практика. Стверджує політик. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: