Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Чернігові з’явиться майданчик для гвинтокрилу

У Чернігові з’явиться майданчик для гвинтокрилу фото

На базі Чернігівської обласної лікарні незабаром з’явиться гвинтокрильний майданчик та запрацює аеромедична допомога, укомплектована сучасними гвинтокрилами.

Про це кореспонденту Високого Валу телефоном повідомив заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов.

За його словами, тему медичної авіації підняли 17 листопада на Форумі міністерства транспорту.

«У рамках програми Президента «Велике будівництво» упродовж 2022-2023 років в Україні мають спорудити 29 гвинтокрильних майданчиків для аеромедичної допомоги. Мережу обслуговуватиме 35 гринтокрилів. В Чернігівській області супроводом займатиметься ОДА. Тепер ще більше життів буде врятовано вчасною допомогою медиків, бо відстань не матиме значення», - розповів Дмитро Іванов.

Він запевнив: державна допомога не обмежиться цим. Обласна лікарня отримає сучасний операційний блок, який разом з аеромедичною допомогою дозволить подарувати шанс на повноцінне одужання багатьом мешканцям Чернігівщини.

Нагадаємо, 17 березня Уряд підтримав спільну ініціативу Міністерства внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров’я щодо створення Єдиного аеромедичного простору. У його межах запровадять систему аеромедичної евакуації та авіаційне транспортування донорських органів. Повітряні судна рятувальників та правоохоронців цілодобово чергуватимуть разом із бригадами служби екстреної медичної допомоги.

 

Фото – ілюстративне.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: