Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вона не тренувалася 3 роки, а тепер в списку найкращих

Вона не тренувалася 3 роки, а тепер в списку найкращих фото

У норвезькому містечку Шушен відбулися престижні підготовчі змагання біатлоністок. Вони традиційно неофіційно відкривають сезон Кубка світу. Участь у гонках взяли 10 спортсменок з України – перша та друга команди. За результатами цих змагань тренери мають розділити збірні на основу (для участі у Кубку світу) та резерв (будуть змагатися рангом нижче – в Кубку IBU).

Серед спортсменок збірної – одна представниця Чернігова. Це Ірина Петренко (Варвинець), яка востаннє на міжнародній арені змагалася у сезоні 2017/18.

Тоді спортсменка завершила сезон на 53-му місці у загальному заліку, а у попередньому сезоні була постійною учасницею переможних естафетних команд. Зокрема, виборола срібну медаль чемпіонату світу в жіночій естафеті, бронзу в жіночій естафеті на етапі Кубку світу та бронзу – у змішаній естафеті.

Наступні три роки Ірина Варвинець лікувалася (мала проблеми з колінами), одружилася (взяла прізвище Петренко) і стала мамою. А влітку вперше виступила на міжнародних офіційних змаганнях – стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи в естафеті.

В Шушені Ірина Петренко довела, що готова повернутися до основного складу збірної. У спринті в суботу, 13 листопада, вона фінішувала на 14-му місці. При цьому проявила свої найкращі здібності у стрільбі: ідеальна точність при найшвидшій у збірній скорострільності.

Щоправда, питання виникли після того, як наступного дня, у неділю, 14 листопада, не стартувала у гонці з масового старту. Тренери поки не коментували цю ситуацію, але можливі будь-які варіанти: від бажання поберегти сили спортсменки, яка після такої довгої паузи повертається у великий спорт; до проблем зі здоров’ям.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: