Завантаження ...

В "Дію" добавлять посвідки на проживанння

В "Дію" добавлять посвідки на проживанння фото

В Україні, в рамках експериментального проекту, іноземці зможуть користуватися послугами в "Дії". Зокрема, на порталі можна буде оформити посвідку на тимчасове або постійне проживання. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прем’єр-міністра Дениса Шмигаля у Telegram-каналі. Відповідне рішення нещодавно ухвалив уряд під час засідання.

Як пояснив прем'єр, цей механізм працюватиме за аналогією до електронного паспорта, але замість нього відображатиметься інформація з посвідки іноземця.

"Такий проєкт дасть можливість зробити перебування іноземних громадян на території України більш комфортним і зручним, покращить імідж нашої країни як відкритої та сучасної держави", - зазначив Шмигаль.

Своєю чергою міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що таку функцію запустять в Україні найближчим часом.

"Щойно ухвалили на засіданні Кабміну постанову, яка дозволить відображати у "Дії" вид на тимчасове/постійне проживання (біометричні). Скоро запустимо!", - анонсував міністр.

 

 

Нагадаємо, сьогодні Кабмін ухвалив експериментальний проект, в рамках якого власники паперових паспортів зможуть змінити реєстрацію місця проживання за допомогою "Дії".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия