Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Кіберполіція виявила та знешкодила ресурс, що розповсюджував дані

Кіберполіція виявила та знешкодила ресурс, що розповсюджував дані фото

Співробітники Департаменту кіберполіції ліквідували вебресурс, який розповсюджував персональні дані 200 млн осіб. Серед них громадяни України, Молдови, Білорусі, Казахстану й низки країни СНД. Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Кіберполіції. "Профілактичні заходи були спрямовані на виявлення окремих осіб та злочинних груп, які займаються незаконним отриманням та розповсюдженням персональних даних громадян, баз даних, а також встановлення підприємств, установ та організацій, які можуть бути причетні до порушення законодавства України в сфері обігу персональних даних", - пише пресслужба.

У результаті оперативних дій було припинено діяльність одного з найбільших вебресурсів, який розповсюджував дані 200 млн осіб. На сайті зберігалися відомості щодо номера телефона, місця реєстрації, ПІБ й в деяких випадках інформація про надання адміністративних послуг.

"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України", - додає пресслужба.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: