Завантаження ...

Почалися обшуки на підприємствах в Чернігові

Почалися обшуки на підприємствах в Чернігові фото

Починаючи з 5-ї години ранку 28 жовтня у Чернігові тривають обшуки по п‘яти адресах: це як і комерційні організації, так і комунальні підприємства. Про це заявив міський голова Владислав Атрошенко під час пленарного засідання 12 сесії Чернігівської міськради. Про це повідомляє «Суспільне Чернігів».

Як згодом стало відомо, обшуки проходять в рамках розслідування кримінального провадження за частиною 5 статті 191– «Привласнення та розтрата майна в особливо великих розмірах».

Її 2 серпня 2021 року відкрило управління розслідування особливо важливих кримінальних проваджень Головного слідчого управління Нацполіції.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 19 жовтня, яку Суспільне отримало одразу з двох джерел.

Як йдеться в ухвалі, з 2019 по 2021 рр. службові особи управління капітального будівництва міськради за попередньою змовою із службовими особами низки підприємств, розтратили кошти міського бюджету в особливо великих розмірах.

Серед підприємств, вказаних в ухвалі – абсолютна більшість підрядників, з якими працювало УКБ. Це КП «Зеленбуд», ТОВ «Сіверспецбуд», ТОВ «Нормаль Україна», ТОВ «Сучасна ремонтно-будівельна компанія», ТОВ «Сіверспецбуд», ТОВ «Еко комфорт груп», ТОВ «УТБ-інжиніринг», ПП «Буд-арвест», ТОВ «Фірма МЖК-сервіс», ФОП Живенко С.В. (мова про ФОП ексдепутатки Чернігівської міськради Світлани Живенко).

Обшуки просять провести за адресами фігурантів справи для отримання тендерної документації за низкою міських підрядів. Це стосується Ландшафтної реконструкції прилеглої території біля Міського палацу культури, капітальних ремонтів пологового будинку, 3 школи, басейну у 19 та 11 школі, 27 дитсадка, 11 колегіуму, 1 школи, термомодернізації 3 поліклінічного відділення, будівництва дитячого садка-ясел у мікрорайоні «Масани» та низки інших закупівель за бюджетні гроші.

28 жовтня обшуки, зокрема, проходили в управлінні капітального будівництва. Його начальник В’ячеслав Почеп сказав журналістам, що вважає це елементом політичного тиску.

Те ж саме на сесії Чернігівської міськради сказав і Владислав Атрошенко, назвавши проведення обшуків «привітом з Києва щодо моєї політичної позиції» (мова про те, що Атрошенко підписав меморандум про співпрацю із міським головою Києва і лідером партії УДАР Віталієм Кличком, в якого конфлікт із Офісом Президента, — ред.).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия