Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Plastic Fantastic» - нові речі з вживаного пластику

«Plastic Fantastic» - нові речі з вживаного пластику фото

Нові речі з використаного пластику. Перша майстерня з переробки пластику «Plastic Fantastic» відкрилася 10 вересня у Чернігові на території одного з кампусів «Чернігівської політехніки». Майстерню відкрили за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

«Ми бачимо, що тут про цю проблематику думають люди. Ми, звичайно, не хочемо лишатися байдужими до тих проблем, викликів, які стоять перед Україною. Тому, що Україна для нас дуже важливий партнер. Хочемо хоча б трішки допомогти і фінансово, і досвідом», – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула.

Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула

Активісти громадської організації «Еко Місто» за допомогою спеціального обладнання надають сміттю друге життя.

З-під рук майстрів вийшли фруктівниці та декоративний посуд. Його засипають в екструдер. Всередині машини пластик нагрівається до 140, потім до ста сімдесяти градусів. За цієї температури він плавиться, але не виділяє шкідливих випарів, каже майстриня Марія-Єлизавета Кожедуб.

Нові речі з використаного пластику: У Чернігові відкрилася майстерня «Plastic Fantastic»

«Ця майстерня, яка сьогодні відкрилася, покликана, по-перше, руйнувати міфи, що пластик в Україні не переробляється. По-друге, ми хочемо показати, що переробляти пластик дуже просто і що навіть діти, студенти і підлітки можуть це робити», — розповів керівник ГО «Еко Місто» Сергій Безбородько.

Сергій Безбородько

Сергій Безбородько

ФОТО: Суспільне Чернігів       

Окрім фруктівниць і боксів, у майстерні перероблювали пластикові плитки. Роблять їх у термопресі.

Деталі дивіться у сюжеті:

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: