Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Хто може розраховувати на отримання 10 пенсій за раз

Хто може розраховувати на отримання 10 пенсій за раз фото

При розрахунку таких ппенсій буде враховуватися весь стаж, що накопичив пенсіонер. Такі виплати будуть отримувати працівники сфери освіти. В Україні вирішили заохотити працівників сфери освіти, які виходять на пенсію за віком – отримають відразу 10 виплат. Про це йдеться в Правилах пенсійного забезпечення працівників освіти, опублікованих Пенсійним фондом України.

Умови для видачі грошей:

  • повинен бути обов'язковий страховий стаж: у чоловіків – 35 років, у жінок – 30 років;
  • стаж повинен бути отриманий в установах державної або комунальної форми власності, на посадах, які дають право на призначення пенсії за вислугу років;
  • необхідно, щоб раніше пенсіонеру не призначалась пенсія.

Посади, що дають право вийти на пенсію за вислугою років:

  • робота в дошкільних навчальних закладах на посадах вихователів, музичних керівників, директорів, завідувачів;
  • робота в загальноосвітніх навчальних закладах на посаді вчителя, викладача, вихователя, директора;
  • робота в позашкільних навчальних закладах на посаді керівників художніх керівників, керівників, завідуючих, директорів і їхніх заступників.

Розмір пенсії будуть визначати з огляду на весь накопичений стаж. Він не залежить ні від посади, ні від установи, в якій стаж набуто, і заробітної плати, з якої сплачено страхові внески.

Додаткові виплати восени

В Україні з 1 жовтня 2021 року для пенсіонерів у віці від 75 до 80 років встановлять мінімальний розмір пенсії на рівні 2500 грн. Вони будуть отримувати додаткові виплати в розмірі 400 грн.

Наступне підвищення пенсії очікується з 1 грудня:

  • для пенсіонерів у віці від 65 років зі стажем 35 років для чоловіків і 30 років для жінок зросте мінімальний розмір пенсії – буде 2600 грн;
  • для всіх категорій пенсіонерів буде підвищено рівень мінімальної пенсії на 4,34% (від 1854 до 1934 грн).

За півтора року, з січня 2020 року по серпень 2021 року, середня пенсія в Україні зросла на чверть і зараз становить 3866,84 гривні.

Нагадаємо, пенсійний вік жінок, які виходять на пенсію за віком на загальних підставах, зрівнявся з пенсійним віком чоловіків з 1 квітня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: