Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Які професії користуються попитом у абітурієнтів Чернігова

Які професії користуються попитом у абітурієнтів Чернігова фото

Найбільшим попитом користуються ІТ з правом, найменьший спостерігається у сфері вчителів фізиків.  У чернігівських закладах вищої освіти в абітурієнтів завершили приймати оригінали документів на вступ до бакалаврату. В кінці липня університети отримали розподіл місць державного замовлення. Найбільшою популярністю, за словами відповідального секретаря приймальної комісії ...

 

Найбільшим попитом користуються ІТ з правом, найменьший спостерігається у сфері вчителів фізиків.  У чернігівських закладах вищої освіти в абітурієнтів завершили приймати оригінали документів на вступ до бакалаврату. В кінці липня університети отримали розподіл місць державного замовлення.

Найбільшою популярністю, за словами відповідального секретаря приймальної комісії НУ «Чернігівська політехніка» Андрія Єрошенка є спеціальності ІТ-галузі. Це комп’ютерна інженерія, інженерія програмного забезпечення. Освітні програми спеціальності право, тобто це майбутні юристи. І останніми роками збільшується чисельність заяв на інженерно-технічні спеціальності. Усього цьогоріч абітурієнти подали до Чернігівської політехніки близько п'ять тисяч заяв на вступ. На місця державного замовлення університет зможе прийняти понад 380 людей. Документи мають подати до другого серпня.

Роман Міщенко

«Мені подобається працювати з комп’ютером, і я хочу пов’язати своє майбутнє саме з цією спеціальністю», – розповів абітурієнт Роман Міщенко.

Приймали оригінали документів і в Національному університеті «Чернігівський колегіум».

Однією з найпопулярніших спеціальностей в університеті є англійська мова та література.

Яна Сіроштан

«Для освітнього ступеня бакалавр, спеціалізації «Мова та література (англійська)» цього року надійшло 153 заявки, державних місць виділено 24», – прокоментувала Суспільному секретар приймальної комісії філологічного факультету Яна Сіроштан.

Абітурієнтів також цікавить і факультет фізичного виховання.

«Я займаюсь спортом, дзюдо. І так як спортсменка, я сюди вступаю, тому що я хочу йти в житті далі по спорту», – поділилася Анна Казакова.

Анна Казакова

Найменше бюджетних місць отримали на фізико-математичному відділенні природничо-математичного факультету.

Світлана Стрілець

Усього цьогоріч до університету можуть прийняти 812 студентів, розповіла виконувачка обов’язків ректора Світлана Стрілець.

«Фізиків не вистачає і математиків. Там є заяви. Інша справа, що нам мало дають місць державного замовлення, тому не всі студенти мають змогу вступати».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: