Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Що робити, коли банкомат не віддав гроші

Що робити, коли банкомат не віддав гроші фото

Іноді виникають ситуації, банкомат списав гроші з картки, але не віддав їх.  Така проблема може статися через цілу низку причин. Як написав клієнт банку на форумі "Мінфін", 20 липня він спробував зняти зі своєї картки 6400 грн. В результаті банкомат показав "помилку", а гроші списав. "Знімав готівку в банкоматі ПриватБанку з картки ПриватБанку...

Іноді виникають ситуації, банкомат списав гроші з картки, але не віддав їх.  Така проблема може статися через цілу низку причин.

Як написав клієнт банку на форумі "Мінфін", 20 липня він спробував зняти зі своєї картки 6400 грн. В результаті банкомат показав "помилку", а гроші списав. "Знімав готівку в банкоматі ПриватБанку з картки ПриватБанку. 6400 грн. Банкомат рахував і рахував, десь секунд 30 купюри. В результаті показав "помилку". Суму з картки було списано. Гроші отримані не були. Моральна компенсація? Неустойка?" – обурюється клієнт банку.

На таку саму проблему кілька клієнтів "Привату" скаржилися минулого місяця. Як пояснюють у фінансовій установі, у такому разі потрібно звернутися за номером телефону, який вказано на банкоматі, і не відходячи від нього описати проблему. Банкомат може не видавати гроші з кількох причин.

У банкоматі зам'ялася купюра і стався збій. Це найпростіша проблема, яку в банку швидко визначать. У такому разі гроші можуть повернути того ж дня.

Технічну причину не виявили, але банкомат все одно "помилився". У такому випадку потрібно звернутися в банк із заявою, проведуть інкасацію банкомату, перерахують гроші, і якщо там дійсно є "зайві", які з якоїсь причини клієнтові не видали, їх відшкодують.

Є й інша, менш поширена причина – шахраї. Вони встановлюють на банкоматах спеціальні клейкі стрічки, які "захоплюють" частину готівки. І якщо йдеться про невелику суму, то зникнути можуть усі гроші. У такому разі потрібно зателефонувати оператору і перевірити, чи немає на вікні видачі коштів сторонніх предметів. Також у фінансових установах радять перераховувати гроші відразу після видачі так, щоб їх було видно на встановленій на банкоматі камері.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: