Завантаження ...

Чим небезпечні присоски на лобовому склі авто

Чим небезпечні присоски на лобовому склі авто фото

Сідаючи за кермо авто спершу треба подбати про безпеку. Іноді небезпека чекає у найнесподіваніших місцях. Ви знаєте, наприклад, що не можна в машині залишати без нагляду прилади, котрі підключені до прикурювача, оскільки від цього може виникнути коротке замикання з подальшою пожежею. Це відомо всім. Але от раптово неприємності можуть виникнути ....

Сідаючи за кермо авто спершу треба подбати про безпеку. Іноді небезпека чекає у найнесподіваніших місцях. Ви знаєте, наприклад, що не можна в машині залишати без нагляду прилади, котрі підключені до прикурювача, оскільки від цього може виникнути коротке замикання з подальшою пожежею. Це відомо всім. Але от раптово неприємності можуть виникнути там, де їх точно не чекають.

 

Чому варто назавжди відмовитись від прозорих присосок на лобовому склі?

Пристрої та прикраси

Китайський гаджет низької якості, що підключений до прикурювача, справді може в будь-який момент закоротити, але від цієї проблеми нас завжди можуть врятувати запобіжники.

Але мало хто допускає думки, що небезпеку можуть нести навіть присоски, на котрих зафіксований гаджет на лобовому склі. Такими ж присосками прикріплюють і різні прикраси, типу прапорців чи ароматизаторів повітря.

Промінь

Річ у тім, що сонячне світло, котре проходить через прозору присоску на лобовому, може сфокусуватись в невелику точку на панелі приладів.

Як результат, ми отримуємо ефект лупи. Цю небезпеку не варто недооцінювати, оскільки багато водіїв помічали, що сфокусоване присоскою сонячне світло має високу температуру, а, отже, є потенційно небезпечним для машини.

З цієї ж причини на панелі приладів категорично заборонено тримати прозорі пляшки, особливо, якщо вони мають складну, багатогранну форму. Те, що пляшка з водою легко може замінити лупу – давно відомий факт, з її допомогою навіть багаття розвести можна.

Якщо не звертати увагу на такі моменти, то це може призвести до плавлення панелі приладів і навіть до загоряння.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия