Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Допоможе вберегтися чи ні масло в порогах авто

Допоможе вберегтися чи ні масло в порогах авто фото

На автомобільному ринку сьогодні можна знайти безліч засобів, які допомагають знизити ризик утворення корозії на кузові автомобіля. Проте, все ще зустрічаються любителі «перевірених дідівських методів», таких, як заливання в проблемні пороги відпрацьованого масла. Розбираємося, чи варто так робити і чи не стане від такого «захисту»...

 

На автомобільному ринку сьогодні можна знайти безліч засобів, які допомагають знизити ризик утворення корозії на кузові автомобіля.  Проте, все ще зустрічаються любителі «перевірених дідівських методів», таких, як заливання в проблемні пороги відпрацьованого масла. Розбираємося, чи варто так робити і чи не стане від такого «захисту» тільки гірше.

Коробчаті елементи конструкції автомобіля (в першу чергу його кузова) покриваються фарбою всередині і зовні. Однак, майже всі такі конструкції не є герметичними, в результаті чого виключити ймовірність руйнування лакофарбового покриття всередині, наприклад, порога і подальше утворення іржі ніяк не можна. Для захисту потрібно використовувати спеціальні засоби і рішення. У народі давним-давно придумали свій власний метод захисту - заливання відпрацьованого масла в важкодоступні коробчаті місця кузова.

Спочатку такий спосіб захисту кузова від корозії здається цілком логічним. Однак, необхідно знати і пам'ятати про те, що в дійсності подібні дії загрожують серйозними негативними наслідками. Оскільки багато водіїв використовують суміш рідин, спущених з моторного відсіку, то висока ймовірність того, що вони зовсім не допоможуть, а навпаки - зашкодять ЛКП і металу ще більше, спровокувавши тим самим подальше утворення іржі.

Для того, щоб правильно і надійно захистити пороги автомобіля від гниття, необхідно використовувати спеціалізовані засоби. В їх число входять гравітекс, мовіль, парафін і гарматне сало. Останні два способи - найдоступніші і прості, але при цьому чи не найдієвіші. Гравітекс і мовіль можна придбати в спеціалізованих відділах автомобільних магазинів. Як правило, вони представлені у вигляді спрею.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: