Завантаження ...

В якому стані вода на чернігівських пляжах

В якому стані вода на чернігівських пляжах фото

В цілому літо видалося спекотним, тому мешканці намагаються відпочивати більше біля водойм. Однак річкова вода, яка використовується для купання та відпочинку, не повинна бути джерелом біологічних чинників шкідливого впливу на людину, а її якість – відповідати нормативним вимогам за мікробіологічними показниками.....

 


В цілому літо видалося спекотним, тому мешканці намагаються відпочивати більше біля водойм.  Однак річкова вода, яка використовується для купання та відпочинку, не повинна бути джерелом біологічних чинників шкідливого впливу на людину, а її якість – відповідати нормативним вимогам за мікробіологічними показниками.


У Чернігові традиційними місцями відпочинку є береги річок Десна (пляж «Золотий берег», біля готелю «Парк-готель Чернігів», біля човнової станції по вул. Рахматуліна, біля пішохідного мосту) та Стрижень біля лісопаркової зони відпочинку «Ялівщина» та у районі вул. Курсанта Єськова, а також гідрокарʼєр у районі Лісковиця. З початком літнього сезону Чернігівським міськрайонним відділом ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» здійснюється постійний відбір та лабораторне дослідження проб води водойм за мікробіологічними показниками за цими адресами: щотижнево – на пляжі «Золотий берег» то щомісячно – в інших місцях відпочинку.

На теперішній час якість проб води у р. Десні у всіх зазначених місцях відпочинку та гідрокарʼєрі відповідає вимогам ДСанПіН № 173-96 «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів» за мікробіологічними показниками: індекс лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП) не перевищує нормативне значення, патогенна мікрофлора відсутня. І це визначає придатність практично без будь-яких обмежень перелічених місць відпочинку на р. Десна, Стрижень та гідрокарʼєрі у районі Лісковиці для культурно-побутового водокористування (у т.ч. купання та спорту) мешканцями міста.


Лікар з комунальної гігієни відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень ЧМРВ ДУ «ЧОЦКПХ МОЗ» Д.А.Романенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия