Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Властивості кнопки скидання пробігу

Властивості кнопки скидання пробігу фото

Не всі автомобілісти знають про існування кноки, що допомагає скидати пробіг. Вона здатна не тільки обнулити дані. У більшості автомобілів у цього простого на перший погляд механізму є ще одна дуже важлива можливість, якою не варто нехтувати при експлуатації транспортного засобу. Отже, що ж можна зробити за допомогою кнопки?....

 

Не всі автомобілісти знають про існування кноки, що допомагає скидати пробіг. Вона здатна не тільки обнулити дані. 

У більшості автомобілів у цього простого на перший погляд механізму є ще одна дуже важлива можливість, якою не варто нехтувати при експлуатації транспортного засобу. Отже, що ж можна зробити за допомогою кнопки?

Скидання добового пробігу - функція корисна, особливо для розрахунку оптимальної витрати палива. Для неї на приладовій панелі є навіть спеціальна кнопка. При цьому далеко не кожен автомобіліст обізнаний про те, що в переважній більшості моделей, функціонал згаданої кнопки не обмежується однією лише функцією скидання.

Крім цього, згадана кнопочка може також активувати режим діагностики приладової панелі. Як нескладно здогадатися з його назви, необхідний він для перевірки працездатності всіх її елементів, а також виявлення конкретних помилок. Навіщо це потрібно? Для того, щоб автомобіліст або майстер мали можливість виявити проблему без використання будь-якого спеціального, додаткового обладнання.

Активувати режим перевірки нескладно. Спочатку затискаємо кнопку скидання добового пробігу і паралельно з цим включаємо запалювання. При цьому повинна загорітися приладова панель, всі її символи. Коли це станеться, необхідно опустити кнопку, а потім відразу ж натиснути її ще раз. Це дозволить завершити візуальний тест приладової панелі і отримати інформацію про її прошивку. Версія прошивки повинна буде з'являтися цифрами на дисплеї. Дана інформація потрібна головним чином для майстрів-електриків. Після цього натискаємо на кнопку скидання добового пробігу ще раз, і на все тому ж дисплеї повинні будуть з'явитися цифри.

Якщо цифр немає, значить все в порядку. Якщо вони все-таки з'явилися, значить бортовий комп'ютер знаходить в приладовій панелі якісь помилки і несправності. Далі справа залишається за малим. Можна або звернутися відразу до фахівця, повідомивши йому код помилки, або ж спочатку взяти технічну інструкцію і знайти розшифровку проблемного коду. Варто відзначити, що досить часто помилки не вимагають серйозного втручання і пов'язані з банальним заповненням пам'яті приладової панелі. У всіх інших випадках потрібно бути готовим розщедритися.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: